Ceremonia spektakolare e hapjes shënon fillimin zyrtar të EuroSkills Graz 2021

Me një shpërthim verbues ngjyrash, muzike dhe energjie rinore, Konkursi i 7 -të EuroSkills u shpall zyrtarisht i hapur me bujë të madhe në Austri mbrëmjen e djeshme (22 shtator 2021).
Pika kryesore, si gjithmonë në Ceremonitë e Hapjes të EuroSkills, ishte Parada e Kombeve, e cila këtë vit përfshiu rreth 400 profesionistë të rinj nga 19 vende evropiane, të cilët do të konkurrojnë për një shans për të fituar medalje dhe për t’u njohur si më të mirët nga më të mirët në Evropë në 38 aftësi dhe zanate të ndryshme. Konkurset mbulojnë një gamë të gjerë aftësish, duke filluar nga zhvillimi i uebit tek furra e bukës; nga zdrukthtari në floristikë; dhe nga teknologjia e automobilave tek robotika mobile.

Në mesin e auditorit prej gati 3,000 njerëzve që ndoqën Ceremoninë Hapëse spektakolare për të brohoritur konkurrentët kombëtarë dhe ndërkombëtarë ishin Presidenti i Dhomës Ekonomike Federale të Austrisë, Harald Mahrer, Presidenti i WorldSkills Europe, Dita Traidas dhe Kryetari i EuroSkills Graz 2021, Josef Herk.

Ministri i Arsimit i Federatës Ruse, Sergei Kravtsov, gjithashtu mori pjesë si anëtar i bordit mbikëqyrës të organizatës autonome jofitimprurëse, Agjencia për Zhvillimin e Aftësive Profesionale (WorldSkills Russia). Rusia është vendi pritës i Konkursit të ardhshëm EuroSkills, i cili do të organizohet nga qyteti i Shën Petersburgut në 2023.

Presidentja e WorldSkills Europe, Dita Traidas, tha: “Punëtorët e trajnuar dhe të kualifikuar janë shtylla kurrizore e shoqërisë dhe e ekonomisë sonë. E ardhmja i përket profesionistëve të rinj në të gjithë Evropën. ”

“Për të gjithë profesionistët e rinj që po konkurrojnë në EuroSkills Graz 2021 këtë javë, ju uroj fat të mirë. Pavarësisht nëse fitoni apo jo një medalje në Konkurs, secili prej jush është një kampion. Ju keni qenë në një udhëtim të jashtëzakonshëm të zhvillimit profesional dhe personal dhe keni arritur një sasi të jashtëzakonshme tashmë në krye deri në këtë moment. ”

“Ju po ndiqni gjurmët e mijëra kampionëve të aftësive që kanë konkurruar para jush, të cilët kanë arritur dhe vazhdojnë të arrijnë sukses të jashtëzakonshëm në karrierën e tyre në një gamë të gjerë dhe në zhvillim të vazhdueshëm të tregtisë dhe industrive,” shtoi zonja Traidas.

Presidenti austriak Alexander Van der Bellen gjithashtu iu drejtua turmës me video mesazh. Rrjedha e mesazheve përshëndetëse kaloi më pas tek Komisioneri i BE -së për Punët dhe të Drejtat Sociale, Nicolas Schmitt.

Kryetari i EuroSkills Graz 2021 Josef Herk, tha: “Vënia në skenë e këtij konkursi të aftësive në Graz është përmbushja e një ëndrre të mbajtur prej kohësh. Gjendja mbizotëruese këtu është si ajo e një stadiumi futbolli. Shtë një frymë që gjithashtu do të ndihet gjatë garave gjatë ditëve të ardhshme. Do të jetë një atmosferë vërtet unike. ”

EuroSkills është ngjarja më e madhe e arsimit profesional dhe përsosmërisë së aftësive në Evropë. E themeluar nga WorldSkills Europe në 2006, ngjarja dyvjeçare bashkon arsimtarë, të rinj, qeveri dhe industri për të ndihmuar në përgatitjen e fuqisë punëtore dhe talentit të sotëm për punët e së ardhmes.

EuroSkills është edhe më domethënëse në vitin 2021 pasi bota tani shikon aftësitë dhe punëtorët e rinj me shumë kualifikime për të ndihmuar të çojnë rrugën përpara në rimëkëmbjen ekonomike globale nga pandemia COVID-19. EuroSkills Graz 2021 luan një rol kyç në ndihmën për të adresuar sfidën aktuale të mungesës evropiane të punëtorëve të kualifikuar.

Aktet spektakolare

Ceremonia e Hapjes u prezantua nga Karoline Rath-Zobernig, e veshur me një veshje nga stilistja kryesore Eva Poleschinski dhe Lukas Schweighofer, nikoqir i shfaqjes televizive “Guten Morgen Österreich”. Disa akte spektakolare dhe një shfaqje vallëzimi e krijuar dhe atmosferë elektrike.

E para nga gjithsej tre ditët e garave të aftësive fillon sot (23 shtator 2021).

Çdo anëtar i publikut që dëshiron të vizitojë EuroSkills Graz 2021 duhet të regjistrohet paraprakisht në: ticket.euroskills2021.com. Hyrja është pa pagesë.

-Përfundon-

Marrë nga worldskillseurope.org

Leave a Reply