fbpx

Gëzuar Festat! Season’s Greetings!

Të nderuar miq dhe bashkëpunëtorë të Albanian Skills, Gjejmë rastin që në këtë fundvit t’ju shprehim falenderimet tona të sinqerta për kontributin tuaj të çmuar në arritjen e qëllimeve dhe objektivave tona të përbashkëta. Ky ishte një vit i vështrë për të gjithë, por ne ja dolëm mbanë të vërtetojmë se me bashkëpunim dhe vullnet 

Continue Reading →

“MobilTeach” Summer School,by INTERVET WB- It was challenging experience,but we finally made it!

(Experience remarks from one of Albania’s representatives at the “MobilTeach” Summer School, by INTERVET WB – Ida Kurti, teacher at the Technical-Economic Higher Secondary School of Tirana) For me, participating at the “MobilTeach” summer school on 06—10 July was an experience that I would consider valuable for every colleague or representative of a school institution 

Continue Reading →

BETTER LEARNING MOBILITY OPPORTUNITIES IN WESTERN BALKANS

The project INTERVET Western Balkans funded by European Commision and started this January 2020 aims at creating opportunities for learning mobility in the training centers of Western Balkans and improving the culture of learning mobility in the field of VET. To do so, the project foresees activities at two levels: on the one hand, the 

Continue Reading →

INTERVET WB KICKOFF MEETING

The kickoff meeting of the project INTERVET Western Balkans was held on 24-25 March 2020 and it took place online. The meeting was attended by all 14 project partners and Albert Sese-Ballart, Policy Officer for the Western Balkans in DG EAC, connecting over 50 people together. As coordinator of the project, UNISER moderated the two-days 

Continue Reading →

Vet education in Western Balkans

€2 million has been awarded to Intervet Western Balkans (Internationalization of VET systems in Western Balkans), a pilot project for the internationalization of vocational education and training systems in the Western Balkans. The project, led by the Italian organization Uniser, aims at creating opportunities for learning mobility in the training centers of the Western Balkans 

Continue Reading →

VET mobility scheme selects three projects for funding

The results of the pilot Vocational Education and Training mobility (VET) mobility scheme for the Enlargement Countries[1] and Africa (EAC/S34/2018) have now been published. The European Commission has made available €8.5 million for two pilot projects with Africa and one with the Western Balkans in the vocational education and training (VET) sector, confirming its commitment 

Continue Reading →